ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Η εφαρμογή των εναλλακτικών μέτρων της κράτησης στην Ελλάδα» 

Θεσσαλονίκη 24 /2/2016 – Αθήνα 29/2 και 4/3/2016

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων (training) στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με θέμα «Η εφαρμογή των εναλλακτικών μέτρων της κράτησης στην Ελλάδα».

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 (Αίθουσα Συνεδριάσεων 319, Κτήριο Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης, 3ος  Όροφος).

Στην Αθήνα τα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου, Ακαδημίας 60).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη της Διοίκησης που διαχειρίζονται ζητήματα πολιτών τρίτων χωρών (ΕΛ.ΑΣ., Υπηρεσία Ασύλου, Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής), Διοικητικούς Δικαστές, στελέχη διεθνών οργανισμών, ανεξάρτητων φορέων, μη-κυβερνητικών οργανώσεων, δικηγόρους καθώς και ερευνητές με ενδιαφέροντα στα συναφή πεδία.

Το σεμινάριο αποσκοπεί:

  • στην εμβάθυνση σε ζητήματα νομοθετικού πλαισίου για την κράτηση και τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης σύμφωνα με το εθνικό και διεθνές δίκαιο και τη νομολογία των αρμόδιων δικαστηρίων
  • στην απόκτηση γνώσεων σχετικά με ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των εναλλακτικών μέτρων της κράτησης και
  • στην ανταλλαγή σχετικής εμπειρίας.

Καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 19/02/2016 συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα και αποστέλλοντας την στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (περισσότερες πληροφορίες στο 210-3800990).  Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Η συγκεκριμένη δράση είναι μέρος προγράμματος που στηρίζεται από το European Programme for Integration and Migration (EPIM), μια συλλογική πρωτοβουλία του Network of European Foundations.

 

Να σημειωθεί, ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχο σεμινάριο, που απευθύνεται στους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών.