ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα,9-2-2018
Αρ. πρωτ.14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των προ-ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Διοικητικής Δικαιοσύνης» (ANNEX C1: Twinning Fiche, Project title: Improving the Effectiveness of the Administrative Judiciary, Beneficiary administration: The Republic of Turkey, the Ministry of Justice, Twinning Reference: TR 14 IPA JH 08 17, Publication notice reference: 158826).


Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Λιθουανίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Βίλνιους προετοιμάζουν σχετική πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για τον σκοπό αυτό αναζητούν δικαστές με εμπειρία και επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία αναφορικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, προκειμένου να συγκροτηθεί ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Τα θέματα με τα οποία θα απασχοληθεί η ομάδα εμπειρογνωμόνων είναι:
1. Ανάλυση αναγκών σχετικά με την οργανωτική διάρθρωση των θεσμών και των πρακτικών της διοίκησης
2. Αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας
3. Συγκριτική Νομική Επισκόπηση
4. Ανάλυση Ανάγκης Κατάρτισης, Ανάπτυξη και Παράδοση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για το προσωπικό των Δικαστηρίων.
5. Επανεξέταση του εναλλακτικού πλαισίου επίλυσης διαφορών στην Ευρώπη και ανάπτυξη ενός προτεινόμενου χάρτη πορείας για την Τουρκία.
6. Δημιουργία των διοικητικών επιτροπών συνδιαλλαγής.
7. Σχεδιασμός και παροχή εκπαίδευσης για την εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών.
8. Διοργάνωση συνεδριάσεων διαβούλευσης των περιφερειακών διοικητικών δικαστηρίων.
Παρακαλούνται όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμούν, να αποστείλουν έως την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 σχετικό βιογραφικό σημείωμα σε μορφή Europass στην Διευθύντρια του Πανεπιστημίου του Βίλνιους κ. Δρ. Jurgita Paužaitė-Kulvinskienė, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και στην Ταμία του Δ.Σ. κ. Αικατερίνη Κουτσοπούλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΙΝΙΩΤΗ                ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΪΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ         ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ