ΑΠΟΨΕΙΣ

Προς το Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Πριν λίγο ενημερώθηκα για το Δελτίο Τύπου της 14-4-2021 που εκδώσατε για τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με το 6ο Πρακτικό συνεδρίασής σας της 12-4-2021, όπου ζητάτε την ένταξη του ΣΥΝΟΛΟΥ των δικαστικών λειτουργών στις κατά προτεραιότητα εμβολιαζόμενες κοινωνικές ομάδες, στα πλαίσια του σχετικού κρατικού σχεδιασμού.

Αν και κατανοώ τα αγαθά κίνητρα και τους λόγους που επικαλείστε, για τους οποίους προβήκατε -κατά πλειοψηφία- στο εν λόγω δελτίο τύπου, θα ήθελα να επισημάνω ότι ζητάτε τον εμβολιασμό του ΣΥΝΟΛΟΥ των δικαστών με ένα εμβόλιο το οποίο, με τα έως τώρα δεδομένα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και αν καταστεί στο μέλλον, τίθενται και θέματα συνταγματικής συμφωνίας της υποχρεωτικότητάς του, αλλά και συμφωνίας του με την Σύμβαση του Οβιέδο, που κυρώθηκε με το ν. 2619/1998.

Το ερώτημα που θέτω είναι αν, πριν ζητήσετε τον εμβολιασμό του ΣΥΝΟΛΟΥ των δικαστών (και όχι μόνο των διοικητικών) και όχι ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (που φρονώ ότι θα ήταν και το ορθό), έχετε ρωτήσει το ΣΥΝΟΛΟ των
Δικαστών (και εν προκειμένω των Διοικητικών), αν επιθυμούμε να εμβολιασθούμε ή όχι.

Επίσης, το ερώτημα αυτό το θέτω, διότι ξαφνικά, όσοι δικαστές ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΎΝ (ακόμη και στην περίπτωση που είναι η μειοψηφία, όπερ δεν το γνωρίζω, ούτε άλλωστε και εσείς το γνωρίζετε) τίθενται, ως νέοι “Εβραίοι”, στην δεινή θέση να υπερασπίζονται, τουλάχιστον έναντι των λοιπών συναδέλφων τους, το αυτονόητο δικαίωμά τους να μην εμβολιασθούν (όπως αυτονοήτως, αντιστρόφως υπάρχει και το δικαίωμα του να εμβολιασθούν όσοι το επιθυμούν), ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, για λόγους υγείας, να εμβολιασθούν. Προσωπικά δηλώνω ότι ανήκω και στις δύο ως άνω κατηγορίες.

Παρακαλώ, λοιπόν, όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στην επί του ορθού, διόρθωση του από 14-4-2021 δελτίου τύπου, ζητώντας τον εμβολιασμό όχι του ΣΥΝΟΛΟΥ των δικαστών, αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ.

Επιθυμώ και σας δίνω την άδεια να αναρτήσετε το περιεχόμενο του παρόντος μέϊλ μου στην ιστοσελίδα της Ένωσης, για λόγους ηθικής τάξεως.

Ευχαριστώ

Με τιμή

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΕΦΕΤΗΣ Δ.Δ.