ΑΠΟΨΕΙΣ

Κοινή δήλωση Βασίλη Φαϊτά και Βανέσσας Παναγιώτας Ντέγκα

ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στην Ένωσή μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η δυνατότητα στρατηγικής σύμπλευσης εντός ενός συνδικαλιστικού οργάνου προκύπτει από τις θέσεις εκάστου. Παρότι, σύμφωνα με τις θέσεις που όλοι οι υποψήφιοι έχουμε δώσει, είναι εμφανές εάν και μεταξύ ποιών νοείται δυνατότητα σύμπλευσης, διάφοροι περιηγητές των δικαστικών γραφείων ή των τηλεφώνων των συναδέλφων συνεχίσουν να μας ομαδοποιούν ερήμην μας και μάλιστα με ονοματολογία! Υποχρεωνόμαστε έτσι εκ των πραγμάτων να δηλώσουμε κι εμείς «ονομαστικά» αυτό που προκύπτει από τις εμφανώς συγγενικές θέσεις ημών των δύο:

- Δεν υφίσταται δυνατότητα στρατηγικής σύμπλευσης ημών ούτε με τον νυν Πρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά, ούτε με την υποψήφια Θεοδώρα Βιτουλαδίτη. Οι θέσεις μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες σε όλα τα κρίσιμα και ουσιώδη ζητήματα.

Σας καλούμε να ενδυναμώσετε έναν ισχυρό και με επιστημονικό λόγο πόλο αντίστασης εντός της Ένωσης σε όλους τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη, όπως έχουν δημοσιοποιηθεί. Σχεδιασμοί που στρέφονται ευθέως στα δικονομικά δικαιώματα του λαού, στη θεσμική μας θέση και στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα: Από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως μοχλού επενδύσεων μέχρι τη θεσμοθέτηση πλαισίου διοίκησης δικαστηρίων που θα προσομοιάζει με τη διοίκηση των επιχειρήσεων. Από την περαιτέρω εντατικοποίηση του έργου μας και την παγίωση του περιορισμού των δικαστικών διακοπών μέχρι την εισαγωγή των λεγόμενων «βοηθών δικαστών». Από την επέκταση κάθε λογής και ονομασίας εξωδικαστικής μορφής επίλυσης διαφορών μέχρι την ακόμα μεγαλύτερη μετακύλιση δικαιοδοτικού έργου σε διοικητικά όργανα (επιτροπές κλπ.).

Σας καλούμε να συμπλεύσετε με την αντίληψη που δεν αποδέχεται τη λογική του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, του χτυπήματος συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της Ασφάλισης και της Υγείας.

Σας καλούμε να αποδοκιμάσετε την αντίληψη ότι η παρέμβαση σε θέματα δημοκρατικών δικαιωμάτων, Ασφάλισης και Υγείας συνιστά ανεπίτρεπτη τάχα πολιτική παρέμβαση.

«Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται» (Μπ. Μπρεχτ).