ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος

Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24

Τηλ 210-6996688 και 210-6980777

FAX: 210-6998848

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χαιρετισμός της Προέδρου  της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών  κατά την  πανηγυρική  συνεδρία  της 5ης Ιουνίου 2015 για την αποχώρηση  από την υπηρεσία του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτηρίου  Ρίζου

          Κύριε Πρόεδρε

          Είναι τιμή μου που σας γνώρισα και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να σας το πώ  σήμερα.

          Θέλω επίσης να σας πώ ότι σε μια εποχή κρίσης και μετάβασης όπου όλες οι σταθερές του παρελθόντος κλονίζονται και οι θεσμοί αμφισβητούνται, οι κατά καιρούς παρεμβάσεις και τοποθετήσεις σας για την ελληνική θεσμική πραγματικότητα με καθαρή σκέψη και γλώσσα απαλλαγμένη  από σκοπιμότητες και  δεσμεύσεις, είναι όχι μόνο σημαντικές αλλά και αναγκαίες για τη στήριξη των θεσμών και την απονομή δικαιοσύνης με ανεξάρτητο φρόνημα και κοινωνική ευαισθησία. Και θέλω να ξέρετε ότι ακούστηκαν με ένα αίσθημα ανακούφισης και επιδοκιμασίας  από τους δικαστές μας. Γιατί εκφράσατε την αγωνία μας, την δυσφορία μας και μερικές φορές την οργή μας με  όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Γιατί, εσείς το γνωρίζετε, δεν είναι  απλό ούτε εύκολο να είναι κανείς δικαστής. Πολλά απαιτούνται και ακόμη περισσότερα αναμένονται

          Είμαι σίγουρη κύριε Πρόεδρε, όπως και όλοι σ΄ αυτήν την αίθουσα, ότι αποχωρείτε με την ικανοποίηση πως  κλείνετε με επιτυχία και με την έξωθεν καλή μαρτυρία ένα  σημαντικό  κύκλο στη ζωή σας. Και είναι μεγάλη τιμή για σας, αλλά και για όλους εμάς, το ότι φεύγετε από την υπηρεσία χωρίς ίχνος υποψίας να  βαρύνει την πολύχρονη πορεία σας  στην απονομή της  δικαιοσύνης.

Προσωπικώς Σας  ευχαριστώ για τη σχετικά σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνεργασία μας. Ως πρόεδρος της  Ένωσης των  δικαστών  που έχω την τιμή να εκπροσωπώ  και ως δικαστής, Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στη Δικαιοσύνη. Σας ευχαριστώ για το πάθος σας και τον ρομαντισμό σας για την Δικαιοσύνη. Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα για εσάς.