ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος

Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24

Τηλ 210-6996688 και 210-6980777

FAX: 210-6998848

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα 21-7-2016

Αρ.πρωτ. 73

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      

 Κυρίες και Κύριοι δικαστές 

    Σας ενημερώνουμε ότι, στα πλαίσια απόφασης που λήφθηκε από όλες τις δικαστικές ενώσεις και την Ένωση Μελών του ΝΣΚ για κοινές συναντήσεις των ενώσεων με τις ηγεσίες όλων των πολιτικών Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πλην της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκαν κατά χρονολογική σειρά συναντήσεις των ΔΣ των ενώσεων με τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, την κ. Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υλοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Βασίλη Λεβέντη, Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων προσήλθαν στο γραφείο του συγκεκριμένου κόμματος στη βουλή, λόγω αδυναμίας του κ. Λεβέντη να παρευρεθεί.

     Δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

    Kατά τις συναντήσεις με τους κ.κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, Σταύρο Θεοδωράκη, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη εκθέσαμε όλα τα τρέχοντα προβλήματα της Δικαιοσύνης. Ιδίως αναφερθήκαμε στην υποχρηματοδότηση της Δικαιοσύνης και τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, στις μισθολογικές και φορολογικές αξιώσεις των δικαστών, στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δικαστικών λειτουργών, στα προβλήματα που γεννώνται από το νέο Ασφαλιστικό στους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΝ), στους περιορισμούς πρόσβασης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών στη Δικαιοσύνη, στη συνταγματική αναθεώρηση, στην απαξίωση της Δικαιοσύνης, στην κακή και αποσπασματική νομοθέτηση και στη μη συμμόρφωση του Κράτους στις δικαστικές αποφάσεις. Οι εν λόγω πολιτικοί αρχηγοί και τα επιτελεία τους άκουσαν με προσοχή τις θέσεις μας και μας ενημέρωσαν για τις δικές τους θέσεις, ενώ όλοι υποσχέθηκαν συνέχιση του διαλόγου των κομμάτων τους με τις δικαστικές ενώσεις.    

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΪΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ