ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος

Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24

Τηλ 210-6996688 και 210-6980777

FAX: 210-6998848

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Ένωση  Διοικητικών Δικαστών

Καταδικάζει  την εγκληματική ενέργεια σε  βάρος της Γραμματέα  του Πρωτοδικείου Αθηνών και της εύχεται  γρήγορη ανάρρωση.

Εκφράζει  τη  σοβαρή ανησυχία της  για τον  τρόπο φύλαξης και ασφάλειας των δικαστηρίων  όλης της χώρας, χώρων ρύθμισης και επίλυσης διαφορών. 

Διαμαρτύρεται έντονα  για την αφαίρεση της αστυνομικής  φρουράς  από τα  Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας  παρά το γεγονός  ότι έχουν γίνει κατ’ επάναληψη στόχος τρομοκρατικών ενεργειών. Ενέργειες όπως αυτή καταδεικνύει ότι ελλείπει ο  ανάλογος με το διακύβευμα  βαθμός σοβαρότητας  και υπευθυνότητας των αρμοδίων  με   κίνδυνο υπέρμετρου και μη αναστρέψιμου κόστους

Επισημαίνει ότι o θεσμός της Δικαιοσύνης  υφίσταται  συνεχώς  σημαντικά πλήγματα  με πρωτοφανείς επιπτώσεις  τόσο σε συμβολικό  όσο και σε  πραγματικό  επίπεδο,  με συνέπεια τη καταφανή απαξίωση και  υποβάθμιση  της Δικαιοσύνης  και των λειτουργών της. 

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας  αποφασίζουμε την διακοπή των συνεδριάσων των Δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα  11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα  10 εως 15 και καλούμε  όλους τους δικαστές μας να συμμετέχουν σ’ αυτήν. 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο