ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος

Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24

Τηλ 210-6996688 και 210-6980777

FAX: 210-6998848

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 19-9-2013

Αρ. Πρωτ. 221

Αγαπητέ/ή  συνάδελφε, 

Tο Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να εκδώσει έναν τιμητικό τόμο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση των δικαστηρίων μας, στη διαδρομή των οποίων αυτά έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του έλληνα πολίτη ως ένα σημαντικό και αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού δικαιοδοτικού συστήματος, με τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της δημοκρατίας και ισονομίας, καθώς και στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων έναντι των αυθαιρεσιών της Διοίκησης. Κατόπιν τούτου, η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνεται καταρχάς σ’ εσάς, τους κύριους συντελεστές του επιτυχημένου έργου των διοικητικών δικαστηρίων, προκειμένου να συγγράψετε μία μελέτη, η οποία θα περιληφθεί στον τόμο αυτόν και σας απευθύνει προς τούτο σχετική πρόσκληση.

Σχετικώς σας ενημερώνουμε ότι:

Α. Η Γενική Θεματική του Τόμου περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς: 

1. Ευρωπαϊκό  Δίκαιο και Δίκαιο E.E..

2.Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό, Ατομικά Δικαιώματα, Διοικητικό, Φορολογικό, Κοινωνικοασφαλιστικό, Δικονομικό, Δίκαιο Περιβάλλοντος, Δίκαιο Ιθαγένειας και Αλλοδαπών, Διοικητική Εκτέλεση, Διοικητικές Συμβάσεις, Αστική Ευθύνη του Δημοσίου, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α., Δίκαιο της Ανάγκης).

3. Θέματα ακυρωτικού ελέγχου στο προσυμβατικό στάδιο, καθώς και άλλα θέματα ακυρωτικών διαφορών (πολεοδομικές διαφορές κ.λπ.).  

4. Ζητήματα σχετικά με τη συμμόρφωση της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις.

5.Θέματα αναφορικά με τις διαφορές που ανακύπτουν από πράξεις που εκδίδουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές. 

6.Θέματα Οργάνωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης, καθώς και ζητήματα αναφορικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. 

7. Θέματα Φιλοσοφίας και Μεθοδολογίας του Δικαίου. 

Β. Σε περίπτωση που ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, παρακαλείσθε να απευθυνθείτε (τηλεφωνικώς, με fax ή e-mail) έως τις 15.10.2013  στα Γραφεία της Ένωσης. Ακολούθως, θα σας αποσταλεί από τον Εκδοτικό Οίκο που θα εκδώσει τον Τόμο («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε.») Οδηγός  Συγγραφής της μελέτης. 

Γ. Η μελέτη θα πρέπει να εκτείνεται σε 4.000 λέξεις περίπου και να παραδοθεί στα γραφεία της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή) έως τις 31 Μαρτίου 2014.

Αθήνα, Ιούνιος 2013.

Η Οργανωτική   Επιτροπή 

Φώτιος Κατσίγιαννης, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.

Αγγελική Λαϊνιώτη, Εφέτης Δ.Δ.

Θεώνη Λειβαδίτη,   Εφέτης Δ.Δ.

Γεώργιος Καφφές,  Εφέτης Δ.Δ.

Νικούλα Μαρούλη, Πρωτοδίκης Δ.Δ. 

Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Πρωτοδίκης Δ.Δ.