ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος

Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24

Τηλ 210-6996688 και 210-6980777

FAX: 210-6998848

mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα,  15-3-2017

Αρ. Πρωτ. 44

    

Ενημερωτική ανακοίνωση για τη συνάντηση του ΔΣ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

     Στις 9.3.2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Υπουργού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεωργίου Σάρλη. 

        Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τις θέσεις της Ένωσης σε όλα τα βασικά τρέχοντα ζητήματα. Αναφερθήκαμε, ιδίως, σε πάγιες προτάσεις της Ένωσης για τη βελτίωση της διοικητικής δικονομίας, ζητήσαμε την κατάργηση του θεσμού του εισηγητή – δικαστή στις διαφορές ουσίας, εξηγήσαμε τις θέσεις μας για τους κανονισμούς εσωτερικής υπηρεσίας των δικαστηρίων και εκφράσαμε αιτιολογημένα την διαφωνία μας με την προοπτική μεταφοράς του συνόλου των συνταξιοδοτικών διαφορών στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ζητήσαμε για μία ακόμη φορά την επαρκή χρηματοδότηση της Δικαιοσύνης, την κάλυψη των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων, την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών και την επίλυση του κτηριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων. Περαιτέρω, ζητήσαμε τη συμπαράσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περίπτωση που επιχειρηθεί, με όποια μορφή, περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά και αναφορικά με το αίτημά μας περί άρσης της αναστολής των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών των δικαστικών λειτουργών. Ζητήσαμε επίσης την υποστήριξη του Υπουργείου στο αίτημα που θα υποβάλλουμε στο συναρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την εισαγωγή διάταξης με την οποία θα παρέχεται στους δικαστικούς λειτουργούς που θα αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα υγείας, όπως τούτο θα διαπιστώνεται με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής, να αποχωρούν από το Σώμα με ειδικά χορηγούμενη σύνταξη αναπηρίας. Τέλος, επισημάναμε την ανάγκη θεσμικού διαλόγου μεταξύ της Ένωσής μας και του Υπουργείου σχετικά με τους σχεδιασμούς που αφορούν τη διοικητική δικαιοσύνη.

    Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας, τις οποίες καταθέσαμε και εγγράφως με αναλυτικό υπόμνημα, επέδειξε θετική διάθεση να τις μελετήσει, ιδίως όσες αφορούν δικονομικά ζητήματα και υποσχέθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος μαζί μας.

                             

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΪΝΙΩΤΗ                               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΑΪΤΑΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ                        ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ